مقالات سایت

  • 101
  • 1689 مرتبه
کاربرد اینورتر در کمپرسورهای هوا :

کاربرد اینورتر در کمپرسورهای هوا :

1400/10/18 11:59:01 ق.ظ

کمپرسور های هوا ،دستگاه هایی هستند که می توانند متناسب با نوع و ساختارشان ،حجم مشخصی از هوا را با فشار مشخصی در خروجی دستگاه تحویل دهند.که این فشار و حجم(دبی هوا )را می توان در تجهیزات بسیار مختلف و متنوعی از جمله جک های پنوماتیک، تجهیزات نظافتی و سیستم های تحت فشار و رنگ آمیزی، تجهیزات اتصالی نظیر میخ کوب ها و منگنه زن ها و بسیاری دیگری از تجهیزاتی که با فشار هوا کار میکنند مورد استفاده قرار داد.

برای انجام ادامه این بحث لازم است که به صورت مختصربه انواع مدل کمپرسور هوا اشاره کنیم. به صورت کلی کمپرسور های هوا به 4 دسته کلی کمپرسور ها و پمپ های باد پیستونی، کمپرسور های اسکرو(پیچشی)، کمپرسور های اسکرال (مار پیچی) و سانتریفوژ ها تقسیم می  شوند. هر کدادم از این چهار دسته برای کاربرد های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که مورد بحث ما نمی باشد.

اما مسئله ای که کمپرسور های هوا را به بحث ما مرتبط می کند ،روش و سیستم کنترل فشار در انواع کمپرسور ها می باشد.همان گونه که مشخص است کنترل حجم فشار در کمپرسورها و پمپ های باد مهم ترین مسئله است که علاوه بر کیفیت کار دستگاه از نظر مسائل حفاظتی نیز حائز اهمیت است. حجم و فشار هوا در انواع کمپرسور های پیستونی متناسب با مخزن ومنبع ذخیره هوای دستگاه می باشد و به وسیله یک عدد پرشرسوئیچ می توان آن را کنترل نمود. همچنین در انواع کمپرسور های اسکرو کنترل حجم و فشار هوای خروجی را می توان توسط دریچه هوای خروجی و پرشرسوئیج انجام داد که این روش ها علاوه براستهلاک بالای کاری دستگاه سبب کاهش چشمگیر راندمان کاری دستگاه و هدر رفت بالای انرژی می شوند.

بدین صورت که خصوصا در کمپرسور های اسکرو می توان به راحتی به وسیله ی کنترل دور کاری الکتروموتور کمپرسور، حجم و فشار تولیدی دستگاه را کنترل نمود. این عمل درکمپرسورها را می توان به راحتی توسط سیستم کنترل pid اینورتر و به وسیله قرار دهی یک عدد پرشرترنسمیتر روی خروجی هوای دستگاه انجام داد.در این روش ،پرشرترنسمیتر فشار هوای خروجی دستگاه را به صورت سیگنال استاندارد به اینورتر منتقل می کند و اینورتر متناسب با نقطه ی از پیش تعریف شده توسط کاربر، که متناسب با فشار ثابت مورد نیاز کاربر تنظیم شده است دور الکتروموتور را کاهش یا افزایش می دهد تا فشار هوای ثابت را در خروجی تنظیم نماید.

برای مثال اگر یک دستگاه کمپرسور اسکرو توان تولید 10 بار فشار را داشته باشد اما فشار مورد نیاز کاربرتنها 7بار باشد، در حالت عادی و بدون استفاده از اینورتر، کمپرسور با حداکثر توان خود کار کرده و با رسیدن به فشار 7 بار دستگاه راه خاموش می کند و با افت فشار مشخصی دوباره دستگاه با تمام توان روشن می شود تا فشار مجددا تامین شود.در این حالت علاوه بر  ایجاد استهلاک بالا در قطعات دستگاه، کیفیت هوای خروجی نیز دچار نوسان شده و کاهش می یابد. اما با نصب یک عدد پرشرترنسمیتر 10 بار روی خط خروجی و اتصال آن به اینورتر و استفاده از سیستم pid اینورتر می توان متناسب با مصرف ،دور الکتروموتور را تغییر داد تا فشار هوای 7 بار همواره به صورت ثابت در دستگاه تولید شود.یعنی اگر مصرف کاهش یابد، فشار خط افزایش یافته و از نقطه 7 بار تنظیمی بالاتر می رود. در این لحظه اینورتر دستور کاهش دور الکتروموتور را صادر می کند تا فشار هوای تولیدی به میزان کاهش مصرف کم شود و فشار تولیدی به 7 بار تنظیمی باز گردد.

همچنین اگر مصرف هوا بالا رود، سیستم شاهد افت فشار شده و اینورتر دستور افزایش دور جهت جبران کاهش فشار را صادر می کند.در این حالت و به وسیله ی این روش الکتروموتور علاوه بر راه اندازی نرم که سبب کاهش استهلاک آن می شود و طول عمر دستگاه بالاتر می رود، همواره درمدار بوده و علاوه برایجاد فشار هوای یک دست و پایدار و بدون نوسان در خروجی ،مصرف انرژی نیز به شدت کاهش می یابد و سبب ذخیره ی انرژی نیز می گردد.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.